Tuesday, April 23, 2013

Söta Hjärtan - Sweet Heart Crochet pattern på svenska


Idag delar jag med mig av mitt mönster "Sweet Hearts" på svenska. Då blir det naturligtvis Söta Hjärtan. Ett perfekt litet virkprojekt för att till vara på massa garnrester som ligger och tar plats.

Dessa kan användas som dekorationer på kläder och accessoarer, som girlanger och till att dekorera presenter eller ha i gratulationskort. Använder d ett tjockare garn kan de lätt bli till söta grytunderlägg eller grytlappar eller kanske till och med en badrumsmatta.

SÖTA HJÄRTAN
Av Annette Ciccarelli ©2013
Tid ca 10-15 minuter


Du behöver:
♥︎ Garn (jag har använt Tilda från Svart Fåret, ett bomull/akryl mix garn.)
♥︎ Virknål som passar garnets tjocklek (jag har använt virknål 3 mm)
♥︎ Sax
♥︎ Stoppnål/trubbig broderinål att fästa trådar med

Virka 6 luftmaskor. Smygmaska i första maskan för att göra en ring. Virka 5 luftmaskor (= första stolpen följd av 2 luftmaskor).

Virka [3 stolpar i ringen - 2 luftmaskor] - repetera [...] 2 gånger, avsluta med 2 stolpar i ringen och en smygmaska i 3:e luftmaskan av de första 5 du gjorde (se pilen).

Virka 3 luftmaskor (= första stolpen), 1 stolpe - 2 luftmaskor - 2 stolpar i samma hörna.

Virka [1 stolpe i de 3 följande maskorna följt av 2 stolpar - 2 luftmaskor - 2 stolpar i nästa hörna]- repetera 2 gånger och avsluta med stolpar i de sista 3 maskorna och en smygmaska i 3:e luftmaskan av de första 3 luftmaskorna som du gjorde (se pilen). Totalt har du nu 7 stolpar på varje "långsida".

Nu har du gjort en ruta som är kroppen pa hjärtat. Gör en smygmaska i nästa maska och en smygmaska i hörnan (se pilarna).

Nu gör vi hjärtbågarna. Virka 11 dubbelstolpar i 4:e maskan (se pilen). Ser du hur en hjärtformad kurva formar sig? (Se bilderna)
Gör en smygmaska i mellanrummet/hörnan följd av en fast maskas nedtag i varvet du gjorde innan. Du kan se vart jag sätter virknålen i andra bilden ovan.  Gör nu nästa hjärtbåge, 11 dunnelstolpar i 4:e maskan (se pilen).
TIPS!: Om du räknar från vänstra mellanrummet/hörnet så är det lättare att hitta rätt.


Gör en smygmaska i mellanrummet/hörnan (se pilen) och en smygmaska i nästa maska.

Klipp av garnet och trä den 10-15 cm långa änden på en stopp nål. För nålen från fram till baksidan genom nästa maska för att få en fin avslutning (se bilden till höger). Fäst trådarna på baksidan av hjärtat och massera lätt så att det blir jämnt och fint.

Nu är ditt hjärta klart och du vill säkerligen göra fler. För bästa resultat kan du "blocka" ditt hjärta.

Gör så här:

Lägg ditt hjärta på en strykbräda, handduk eller anslagstavla av kork. Forma hjärtat så som du vill ha det och pinna fast det med nålar i kanterna. Spreja med vatten eller stärkelsevatten och låt torka över natten.

Kärlek
Annette

Gillade du detta fria mönster?
Ge 1 dollar för att stödja My Rose Valley Blogg.
Tackar så hjärtligt.Follow on Bloglovin

No comments :

Post a Comment

Thank you so much for visiting my world. I love reading your comments and I do my utterly best to respond to questions and sweet messages. Thank you again for popping by.

Kärlek
Annette

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...