Saturday, June 28, 2014

Gör din egen Maybelle Girlang

Många har bett om en DIY på hur man gör en Maybelle Girlang.  Jag gillar att göra  girlanger som gåvor till vänner och nyfödda bebisar. Det är också en av mina bästsäljare lokalt och i min Etsy butik.

En Maybelle girlang ger en omedelbar hemtrevnadskänsla vart du än väljer att sätta upp den, inomhus eller utomhus. Det är ett kul och snabbt projekt så här kommer min DIY - Gör din egen Maybelle girlang. Lycka till coh mycket nöje.MAYBELLE GIRLANG
Tid ca. 3 timmar eller kortare

Du behöver:
♥︎ Bomullsgarn (Jag har använt Tilda från Svarta Fåret. Finns att köpa i butik i Skandinavien men även i min Garn butik här på bloggen för dig som bor utomlands.
♥︎ Virknål som passar ditt garn (Jag använde virkknål 3 mm/ C-D i USA)
♥︎ Sax
♥︎ Trubbig broderinål/stoppnål


Förkortningar SV

lm - luftmaska
fm - fast maska
m - maska

Tutorial in ENGLISH here.


Start
Gör det antal Maybelle blommor som du önskar för din girlang. Mönster på Maybelle blomman hittar du här. Jag brukar göra 12-16 Maybelle blommor och använder 4 olika färger för att få ett jämnt antal blommor av vardera färg.


Steg 1:
När du virkar ihop din girlang så jobbar du från höger till vänster om du är högerhänt. Lägg ut blommorna i den ordning du önskar och starta med den sista blomman i ordningen och jobba dig baklänges till den första. Kom ihåg att alltid ha rätsidan av blomman mot dig så att alla blommor har rätsidan på samma sida. Om du är vänsterhänt så gör du allt i motsatt ordning.


Steg 2:
Virka 60 luftmaskor.


Steg 3:
Gör fast maska i toppen av ett blomblad (4:e maskan).

Steg 4:

Virka 6 luftmaskor och gör en fast maska i toppen på följande blomblad på samma blomma.

Step 5:

Virka 15 luftmaskor och repetera Steg 3 och Steg 4. Upprepa hela girlangen ut. Avsluta med 60 luftmaskor, fäst och klipp av garnet. KLAR!


Kärlek
Annette

Gillade du detta fria mönster?
Ge 1 dollar för att stödja My Rose Valley Blog.g
Tackar så hjärtligt!


Follow on Bloglovin

2 comments :

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Thank you so much for visiting my world. I love reading your comments and I do my utterly best to respond to questions and sweet messages. Thank you again for popping by.

Kärlek
Annette

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...