Friday, April 29, 2016

Hur man gör bården till Maybellefilten

Välkommen till den SVENSKA instruktionen om Hur man gör bården till Maybellefilten. När jag designade den här filten så ville jag att den skulle vara neutral och därför valde jag en ganska simpel bård som kan passa både pojk- och flickbebisar. Jag använde Tildas garn och färgen 507 - Beige som grund i bården med inslag av 063-Cyklamen, 572 - Babyblå och 066-Dimblå. Kantningen är gjord i 005-Oblekt. För att se hela mönstret, garn  och teknisk information av Maybellefilten, klicka här.

Denna instruktion är en del av mönstret på Maybelle Filten. Här hittar du instruktioner till de olika segmenten i mönstret på Maybelle Filten:
• Hur man gör Maybelle Blomman
• Hur man gör Maybelle Rutan
Hur man virkar ihop Maybelle Rutorna med Join-As-You-Go tekniken.


Förkortningar:
lm - luftmaska
lmb - luftmaskbåge
sm - smygmaska
fm - fast maska
hst - halv stolpe
st - stolpe
dst - dubbelstolpe
2fm-tills - virka ihop 2 fasta maskor tillsammans
2st-tills - virka ihop 2 stolpar tillsammans
m - maska/maskor
.................................................................................................................................................................................


RAD 1:
Börja på sidan av en ruta med Tilda färg 507 - Beige , innan eller efter en hörna, virka 3lm (räknas som första st), gör 1st i varje m tills du når lmb i hörnan av din ruta.
Rutövergången: Gör 1st i hörnans lmb, 2st-tills i övergången mellan de två rutorna, en st från vardera ruta, 1st i efterföljande rutas hörna. Repetera detta vid varje rutövergång.

Hörnan: Virka 2st-2lm-2st i varje hörna. Avsluta med sm i översta lm av de första 3lm som du gjorde.

RAD 2:
Använd Tilda färg 063 - Cyklamen, gör 1lm (räknas INTE som en m), gör 1fm i varje m med 1fm-1lm-1fm i varje hörna. Avsluta med sm i din första fm som du gjorde.

RAD 3:
Använd Tilda färg 507 - Beige, gör 2lm (räknas som en hst), gör 1hst i varje m med 1hst-1lm-1hst i varje hörna. Avsluta med sm i toppen av de första 2lm du gjorde.

RAD 4:
Repetera Rad 2 med Tilda färg 572 - Babyblå.

RAD 5:
Repetera Rad 3 med Tilda färg 507 - Beige.

RAD 6:
Repetera Rad 2 med Tilda färg 066 - Dimblå

RAD 7:
Använd Tilda färg 507 - Beige, gör ett sista varv med stolpar och 1st-1lm-1st i varje hörna. Avsluta med sm i översta lm av de första 3lm som du gjorde.

KANTEN
Rad 1: Virka med Tilda färg 005 - Oblekt. Börja vart som helst på kanten av din filt och gör 1lm (räknas INTE som m), virka fm i varje m med 3fm i varje hörn till slutet av varvet. Avsluta med sm i toppen av de första 2lm du gjorde.

Rad 2: Det sista varvet består av en repetition av följande maskor: Virka 1lm (räknas INTE som m), 1fm-2lm-1fm i samma maska, virka 2fm-tills i de två följande maskorna. Före och efter varje hörna gör du 1fm istället för 2fm-tills. Avsluta med sm i din första fm som du gjorde. Fäst alla garnändar

Nu är din filt färdig! För bästa resultat kan du blocka filten för att den ska bli riktigt fin och rektangulär. Antingen tvättar du filten i 40˙C och blockar den efter alternativt kan du enbart spraya filten med vatten och blocka den över natten.

Jag önskar dig mucket nöje med skapandet av din version av Maybellefilten och dela gärna med dig av din kreation i sociala media med hashtag

#maybelleblanket

Ser fram emot dina bilder!


Kärlek
Annette


FOLLOW  My Rose Valley HERE:

https://www.bloglovin.com/blogs/my-rose-valley-1529995 https://www.facebook.com/MyRoseValley https://instagram.com/myrosevalley/ https://www.pinterest.com/myrosevalley/

1 comment :

  1. Gorgeous blanket. Beautiful colours. Thanks for sharing the patterns and tutorials.

    Dear greetings, Margaret

    ReplyDelete

Thank you so much for visiting my world. I love reading your comments and I do my utterly best to respond to questions and sweet messages. Thank you again for popping by.

Kärlek
Annette

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...